På Land‎ > ‎

Lakering af dørk

indsendt 23. jan. 2011 13.48 af Mads Prahm   [ opdateret 23. jan. 2011 14.01 ]
Lakken på dørken var slidt godt i bund, så der var kun én vej frem: al den gamle lak skulle af, og ny lak skulle påføres. Jeg fjernede alt det "løse" dørkplade, så jeg kunne arbejde med det hjemme hvor jeg kunne styre temperaturen, og nemt gå til og fra. De sidste stykker der ikke kunne fjernes lavede jeg på båden, og holdt temperaturen oppe med fyret i de 4-5 dage den tog at påføre den nye lak (ved min. 5 grader). Alt har fået 4 lag International Goldspar 1-komponent polyurethan lak. Fjede (sidste) lag er "Goldspar Satin" der giver en mat finish. 

Den gamle lak er fjernet med en kombination af excentersliber og siklinge. Først sliber jeg det meste af lakken af med excentersliberen, men det kan være svært at styre at man får det hele af, og ikke får spist for meget af fineren. Med siklingen er det nemt at kende forskel på træ og lak, så den bruger jeg normal til det sidste.

For at få en god finish sliber jeg mellem hvert lag (med excentersliberen), og overholder overmalingsinterval (min. / max. tørretid mellem hvert lag). Jeg har brugt rulle (til de store flader) og en god pænsel (til de mindre), og jeg kan ikke se forskel på resultatet.

Før (klik for stort)Efter (klik for stort)

Comments